Lezingen en Inspiratie door Nienke Plantinga

Graag deel ik mijn visie over tuinieren met de natuur mee, hier is mijn activiteitenagenda, werkwijze en onze boekenserie Avontuurlijk Tuinieren (KNNV uitgeverij). 

AGENDA NIENKE

29 september 2023 interne Biodiveristeitsmarkt bij Technea in Leeuwarden, kraam en bollenactie en boekverkoop Avontuurlijk Tuinieren

5 oktober 2023 Workshop “Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan!” over ervaringen bij Stichting Steenbreek, Trouw Duurzame 100 in Pakhuis de Zwijger Amsterdam

30 november 2023 Lezing Avontuurlijk Tuinieren Groei en Bloei afdeling Hoogezand

11 maart 2024 Lezing Avontuurlijk Tuinieren Groei en Bloei afdeling Noord-Oostpolder 


GROENE EVENTS

Wil je ook graag dat ik langskom op jouw groene event, kijk wat er zoal kan:

– Tuinadvies geven/Plantenactie Steenbreek marktkraam (dagdeel)

– Tuinschetsservice Natuurlijker tuin (90 min)

– Inspiratiesessie Avontuurlijk Tuinieren “Natuurlijker je tuin beheren” (45 min)

– Interactieve lezing Avontuurlijk Tuinieren “Met de natuur meewerken in jouw tuin” (90 min)

De voorkeur gaat uit voor de regio Noord Nederland, andere regio’s in overleg. Graag neem ik ook onze tuininspiratie boeken mee zodat je deze ter plekke kunt inkijken en kopen.

 

‘NATUURLIJKER TUINIEREN’ HET LAND IN

Waar is de kennis over natuurlijk tuinieren al gezaaid:

2019: World B Night in Beetsterzwaag, Vogelbescherming in Zeist, Aepos in Nij Beets.

2020:  Groei & Bloei in Stadskanaal, Winschoten, Aldeboarn. 

2021:  VERSTILLINGSTIJD

2022: Moestuiniers in Tollebeek, Groei & Bloei in Heerenveen, Roden en Groningen.

2023: Workshop Burgerparticipatie in Antropia Driebergen, Groei & Bloei in Meppel, Heerde, Biodiverser Damshûs in Nij Beets, Groenweek inspiratiesessie Groenbeheerteam Gemeente Noard East Fryslân in Kollum, lezing op Biodiversiteitsfestival BROED bij de Cruydt Hoeck, ‘Steen eruit, plant erin’ -kraam bij Klimaatfestival Gemeente Waadhoeke.

 

AVONTUURLIJK TUINIEREN INSPIRATIE

Alles begon bij het boek Avontuurlijk Tuinieren, dat ik schreef met Katja, omdat wij van mening waren dat tuinieren leuker en beter kan! Er volgde een hele reeks boeken, events, lezingen, alles in samenhang voor meer biodiversiteit.

Boek Avontuurlijk Tuinieren (2019) – Tuininspiratieboek beginnend/ervaren tuinier 26.50

Tuinschrift (2019)  – Tuindagboek 9.95

Maak je eigen jungle (2020)  – Dierenleven in je tuin 24.95

Handboek Guerrilla Gardening (2021) – Buurtvergroenershandboek 22.50

Plantchemie (2021)  – Natuurlijke bodemverbetering 19.95

Bestel jouw gewenste boek bij je lokale boekhandel, het Tuinschrift en Jungleboek zijn alleen nog bij ons verkrijgbaar.  Wil je je een gesigneerd exemplaar, een eigen omslag/grotere oplage/deeloplage, alles is bespreekbaar. 

Bericht Nienke Plantinga.

BIO TUININSPIRATOR NIENKE PLANTINGA

Nienke Plantinga is geboren in Hattem (1977) waar haar Friese ouders neergestreken waren. Ze volgde de opleiding Personeel en arbeid en ging aan het werk als P&O-adviseur. In 2001 verhuisde ze ‘terug’ naar het Noorden waar ze haar eerste echte tuin had. In 2010 na de geboorte van haar 3e dochter gooide ze het roer om en stapte ze de groene wereld in. 

Na een opleiding Tuinarchitectuur (2010) ging  Nienke Natuurlijke Tuinen ontwerpen in de regio’s Beetsterzwaag/Hattem. Vervolgens vulde ze haar natuurkennis aan met de opleiding Permaculture Design (2016), werd ze daar zo door geraakt en schreef ze het boek Avontuurlijk Tuinieren (2019). Samen met Katja Staring, die ze in 2018 ontmoette bij de Ecokathedraal van Louis le Roi. Haar kennis van tuinieren  deelt ze graag met interactieve lezingen. 

Ook heeft ze zich aangesloten bij de missie van Stichting Steenbreek (2020) om de Biodiversiteit te vergroten en adviseert zij Friese Gemeenten over Biodiversiteit en Burgerparticipatie. 

Nienke tuinierde als kind al met haar vader aan de IJssel, en ze tuinierde zelf op balkon/kleigrond/zandgrond/moestuin/voedselbos/dakterras.