Nieuwe planten in de tuin?

Wil je niet je hele tijd over de kop maar wel een nieuwe look met andere beplanting, we maken graag een pakket met planten op maat voor je klaar. Een deel van de bestaande planten kunnen we hierin hergebruiken.

Planten maken de sfeer

roze border

roze border

Planten voor de tuin uitkiezen is nog niet zo makkelijk. Planten geven kleur en bepalen samen met de materialen de sfeer voor de tuin. Een beplantingsplan wordt gemaakt om het hele jaar door – echt van januari – december om kleur/groen in je tuin te hebben. Ook houdt een plan rekening met de gewenste sfeer, de plek (bodem, zon en water), de uiteindelijke grootte en de kenmerken van de planten.

De kapstok van de tuin

De structuur maak je met de bomen en hagen, waar komen borders, wil je er ook gras in? De basisstructuur van de tuin wordt ‘ingekleurd’ met vaste planten: klimplanten, heesters, siergrassen, voorjaars/zomer/najaarsbloeiende planten en bollen. Het belangrijkste is een samenhangende factor: de groeiwijzen of de kleuren. Wil jij de rustige kleuren blauw-paars of kies je voor knallend geel-oranje?

Kleurencirkel

4 Seizoenen mooi

Ieder seizoen heeft ook weer haar kwaliteiten, in de zomer bloeien de meeste bloemen en kun je genieten van de uitbundigheid van planten. Dit is het seizoen waarin je het meeste buiten leeft en de tuin een wezenlijk onderdeel van je leefruimte uitmaakt. Buiten genieten of samen eten – planten maken het tot een feest! Dan volgen de prachtige kleuren en vruchten in de herfst. De bladeren verkleuren, bessen en zaden vragen de aandacht, de bomen en grassen zijn op hun mooist.

Beplantingsplan tuin paars roze

Beplantingsplan

Kosten beplantingsplan – tekening, plantenlijst en bestellijst planten:

Tuinoppervlak <50m2   € 149,-

Tuin <100m2  € 199,-

Tuin <250m2  € 229,-

Tuin <500m2  € 329,-

Korting 10% op een beplantingsplan bij afname planten  via Magnolia Tuinontwerp.

Tip! Deze dienst leveren wij door heel Nederland, lever je wensen, de maten en kenmerken en foto’s van je tuin. Mail je wensen aan welkom@magnolia-tuinontwerp.nl