festivaltuin-ver-bin-ding-02

Festivaltuinen Appeltern 2017

Mijn ontwerp voor het tuinenfestival van de Tuinen van Appeltern gaat gerealiseerd worden! Een festivaltuin is een kunstzinnig tuinproject waarin je als ontwerper een bijzondere tuin op 100M2 mag ontwerpen. Een selectie van deze ontwerpen gaat daadwerkelijk aangelegd worden op het festivaltuinenterrein.

Waarom ver-bin-ding?

De titel verbinding gaat over de verbinding  tussen bomen en planten maar ook met de link van de mens en de natuur. Er zijn steeds meer tekenen dat deze verbinding slecht is, bijna verbroken wordt. Kijk maar eens naar wat er met de bijen gebeurt; door het gedrag van de mens (bestrijdingsmiddelen, globalisering, monoculturen) vinden veel bijen de dood, nu komen wij als mens steeds tot het besef dat wij voor ons voedsel afhankelijk zijn van de bijen, dit komt in het gedrang! Mijn inziens zal de mens zich nederiger moeten opstellen ten aanzien van de natuur en meer meebewegen met wat er leeft in de natuur. De natuur heeft ook communicatie lijnen tussen planten, bomen maar ook met dier en mens.

respecteren communicatie tussen planten en dieren én mensen

Dus als we natuur gaan veranderen, een tuin gaan renoveren bijvoorbeeld, moeten we meer meebewegen met de natuur en deze vormgeven om een natuurvriendelijke manier dan de natuur iets opleggen door er cultuur van te maken.

Met wie realiseer je deze tuin?

Mijn sponsoren zijn onmisbaar in dit bijzondere project, mijn dank gaat uit naar:

Realisatie tuin voorjaar 2017 | opening Tuinenfestival 20 mei 2017 Tuinen van Appeltern, kijk voor meer informatie op Tuinenfestival Appeltern 2017