Wat kan ik met een holistisch tuinontwerp?

Mijn  visie is dat alle elementen met elkaar verbonden zijn, zo ook in de tuin. Alles maakt deel uit van een systeem, een web. Als je een element toevoegt, dan heeft dat effect op het hele systeem. Als je een boom in een tuin zet krijg je schaduw (voor de mens) krijg je bladeren (nestmateriaal voor de vogels of humus voor de planten) en krijg je vruchten (eetbaar of siervrucht). Met het bouwen van een tuin op basis van elementen die je graag wilt bouw je aan een netwerk van verbindingen.

Wat zijn daarvan de voordelen?

Als je met het systeem, de natuur meewerkt heb je er zelf voordeel bij. Het vergt minder onderhoud, het voorkomt plagen en ziekten en het geeft je een veel beter gevoel. Je werkt namelijk niet tegen het systeem in. Ook met de inrichting kijk je naar plaatsbepalingen, een kruidenhoek dient dicht bij je keuken te komen en de containers op een logische looplijn.

Hoe ziet zo’n ‘tuin’ er dan uit?

Dat varieert naar gelang jij er meer of minder vorm aan wilt geven. Je kunt het heel strak maken met duidelijke vakken en lijnen maar het kan ook heel organisch vormgegeven worden. Wat indeling betreft: de plek die het meest  prettig is om te verblijven daar komt je voornaamste terras, zo ontstaat als vanzelf de meest aangename indeling van de elementen.

Met welke materialen werk jij dan?

Het liefst met duurzame houtsoorten als europees hout of bamboe-h

Terras met bak als bankje

Terras met verhoogde bak als bankje

out, gemaakt van bamboevezels. Of lokale steensoorten als gebakken klinkers of betonstenen of -tegels. Maar ook werk ik graag met cortenstaal voor bakken of perzikstenen als bodembedekker. Met deze materialen krijg je toch een moderne tuin die ook weer goed voelt. Die past bij jou stijl en wensen.

 

Kan je een keer langskomen om dit voor mijn situatie te bespreken?

Ja hoor, stuur een mail aan nienke@magnolia-tuinontwerp.nl en ik bespreek jouw tuinwensen en kom graag een keer bij je kijken! De kosten van een tuinontwerp beginnen bij € 495,- voor een tuin van 100m2.