Tuinontwerper met passie

Mijn passie voor groen heeft ertoe geleid dat ik in 2010 een tuinontwerpburo ben gestart. Groen beleven, ontspannen in de tuin en gezond en lekker eten uit de moestuin zijn aspecten die met mijn leven en mijn ontwerpen verweven zijn. Mijn dochters zijn een dankbaar publiek: zij kennen inmiddels alle bloemen in de tuin bij naam! Het liefst spendeer ik al mijn tijd in de tuin en dit gevoel wil ik ook aan mensen doorgeven.

Tuinen met sfeer

Ik streef ernaar tuinen te creëren die groen zijn, waar ruimte is voor planten om te groeien, waar ruimte is voor vogels, bijen en vlinders.

Wat ik belangrijk vind is dat de tuin (net als je huis) past bij jou, dat jouw wensen voor wat je wilt doen in de tuin en welke sfeer jij graag om je heen creëert past bij jou en jouw gezinssituatie. Voor nu en in de toekomst, want een tuin leg je aan voor de komende 10-15 jaar. En met een goede basis, goed zelfs voor een heel leven lang.

Visie op tuinen

De rode draad door de tuinen die ik heb ontworpen is de prominente rol voor de planten in de tuin. De planten geven de sfeer en de structuur aan de tuin, harde materialen natuurlijk ook. Maar ook hierin kun je kiezen voor mooie houtsoorten, strak natuursteen of keramiek tegels. En die gebakken klinker geeft altijd die fijne sfeer aan je terras. Het gelukkigst word ik als de tuin ook echt bij de gebruiker(s) past!

lees meer: wat kost een tuinontwerp? Kosten op een rij

De Magnolia – zomaar een naam?

Dagelijks verraste hij mij: die mooie Magnolia-boom in Grijpskerk toen ik daar nog woonde. Ging ik naar mijn werk en dan groette hij mij even. Vandaar dat hij centraal staat bij mijn tuinen, de belofte van bloemen na de kou in de winter, zelfs op het kale hout gaat hij al bloeien. Lees ook mijn interview in de lokale krant Iedere tuin een paradijsje en in gesprek met de Leeuwarder Courant Wees niet bang voor een boom

Partners

Graag werk ik met leveranciers van duurzame materialen van de toekomst:

  • duurzame tegels; cityscapes van Studio Wae
  • duurzame pergolapalen en afscheidingen; kastanjehout van Van Vliet
  • natuurlijke bodembedekker; Perzikstenen van Nocciolo 
  • duurzaam vlonderhout; bamboehout van DeckX.

      

Magnolia Tuinontwerp – de tuinontwerper in Zwolle!