IMG_0566

3 tuin- en 3 klusvrouwen

In 2015 ben ik geselecteerd als tuinvrouw van Friesland voor het tuinprogramma van RTL4.

Als kind al was ik graag in de tuin bezig en mijn leven lang heb ik allerlei klussen en ideeën in eigen tuin vormgegeven. Zou ik dan de leukste tuinvrouw van Friesland worden?

IMG_0658

Zelf aangelegde tuin van 2x2m

 

IMG_0739

tadaa, het eindresultaat

In een tuincentrum in Leeuwarden werden we met een opdracht aan het werk gezet: maak een tuin met vlonder, een wand met kaleistuc, een moskunstwerk, zandvak en een plantvak.

Zie hiernaast mijn tuintje: een speelse vlonder met diverse breedtes, variabele plantvakken en zandvakken, een verhoogde groene border en een deels kalei-gestucte wand.

Helaas ben ik niet de tuinvrouw van Friesland geworden, mijn collega-tuinvrouw Jeltje viel meer in de smaak bij de jury.

Het was desondanks een leuk kijkje achter de schermen van en serieus tuinprogramma en het zet me weer op nieuwe ideeën voor mijn eigen tuin!

 

Een paar extra foto’s vind je op: http://www.eigenhuisentuin.nl/uitzendingen/promotie-en-acties/de-selectiedag-friesland/#.VPMiEfmG-So

De hele uitzending met daarin fragmenten van de tuinvrouwen: http://www.rtlxl.nl/#!/eigen-huis-tuin-10761/7df4ab56-0882-3e4e-8e28-b41fa4912a4e