In de zomer vliegen veel mensen linea recta het land uit om de zon en de rust op te zoeken. Helaas vergeten ze wel eens dat ze dit niet alleen doen en ze komen in stressvolle situaties als files,  wachtrijen of drukte op het strand. Wat is er nou lekkerder dan in het hoogseizoen lekker thuis te zitten en te genieten van je eigen tuin!

Op hete zonnige dagen kun je gerust onder je boom gaan zitten met je favoriete boek, eventueel je voeten in een verkoelend badje en een kan frisse limonade met bessen naast je. Voor het echte vakantiegevoel kun je een hangmat ophangen tussen bomen of aan een standaard. Je ligt zalig ontspannen, vooral als je een echte hangmat zonder stok hebt gekozen.  Ga er lekker diagonaal in liggen en je ligt als een vorst in je eigen koninkrijk.

Maak er een feestje van zoals je ook op vakantie zou doen

Voor de avonden ook eindeloze mogelijkheden: nodig bij mooi weer spontaan vrienden uit voor een etentje in de tuin, versier de tafel met je mooiste kleed. Pluk bloemen uit je eigen tuin en zet ze in glaasjes en zorg voor kaarsjes en een lekkere fleecedeken voor later op de avond. Maak een salade af met bloemen als Indische kers of Daglelie uit je tuin, gooi lekker gemarineerd rundvlees op je barbecue samen met paprika’s met olijfolie in folie.  Maak er een feestje van zoals je ook op je vakantie eiland zou doen.

Na het eten lekker beschut nagenieten onder je flexibele overkapping met een sfeervol vuurtje in je terraskachel of vuurschaal. Is jouw tuin al klaar voor de zomer? Zorg voor een plek: maak een vlonder met een loungehoek van houten banken en lekkere kussens of kleed je terras met zithoek aan met een mooi schaduwdoek.

foto’s © Nienke Plantinga