Over mij

Tuinontwerper met passie

Mijn passie voor groen heeft ertoe geleid dat ik in 2010 een tuinontwerpburo ben gestart.
Groen beleven, ontspannen in de tuin en gezond en lekker eten uit de moestuin zijn aspecten
die met mijn leven en mijn ontwerpen verweven zijn. Mijn dochters zijn een dankbaar publiek:
zij kennen inmiddels alle bloemen in de tuin bij naam! Het liefst spendeer ik al mijn tijd in
de tuin en dit gevoel wil ik ook aan mensen doorgeven.

VISIE

Een tuin is een stukje natuur bij je huis, hoe meer je de natuur respecteert, hoe mooier je tuin wordt. Daarom hanteren we de Permacultuur principes bij inventarisatie – ontwerp – aanleg èn onderhoud. Met de natuur meewerken, noemen we dat. Een tuin ontwerp je op de toekomst, daarom kiezen wij voor duurzame materialen, elementen die aansluiten bij het huis of bedrijfspand en eigenaar zorgen voor een geslaagde tuin op de lange termijn.

Groene paradijsjes

Een tuin is een ‘omheind stuk grond, met bloemen, bomen en andere gewassen beplant’, op die manier vormgegeven dat het past bij jou. Kennis van bodem, omstandigheden en plantensoorten is de basis – maar zeker ook kennis van mensen. Wat voor tuin past bij jouw leven, hoe wordt jij geraakt door een tuin, met de juiste vragen proberen we dat helder te krijgen.

DE MAGNOLIA – ZOMAAR EEN NAAM?

Dagelijks verraste hij mij: die mooie Magnolia-boom in Grijpskerk toen ik daar nog woonde. Ging ik naar mijn werk en dan groette hij mij even. Vandaar dat hij centraal staat bij mijn tuinen, de belofte van bloemen na de kou in de winter, zelfs op het kale hout gaat hij al bloeien. Lees ook mijn interview in de lokale krant Iedere tuin een paradijsje en in gesprek met de Leeuwarder Courant Wees niet bang voor een boom.

PARTNERS

Graag werken wij samen met betrouwbare partners, mensen die ook passievol werken en hart voor de aarde hebben. Zo passen we graag toe in tuinen: Bamboehout (DECKX), Perzikstenen (NOCCIOLO), Kastanjehout (VAN VLIET), Organische hekwerken (CRONQUELS), Bestrating (TUINVISIE en STUDIO WAE), Compost (BIOKULTURA) en zo natuurlijk mogelijk geteelde bomen en planten (OLAF NIJENKAMP). En hoveniers die een groen hart en die graag die stap extra doen voor jouw als klant. Laat je ook inspireren met onze tuin in TUINEN VAN APPELTERN.